четвер, 21 січня 2021 р.

Календар пам'ятних та знаменних дат


Пам’ятати, цінувати та віддавати шану – ось важливі аспекти нашого обов’язку перед минулим. Календар є тим надійним вартовим, що оберігає історію та змушує нас, якщо не задуматися, то хоча б краєм ока побачити, що відзначається і чому саме у той чи інший день.
 Студентами спеціальності «Освітні, педагогічні науки» під керівництвом викладача Потапюк Л.М., був складений календар пам’ятних дат, що пов’язані з інклюзивним освітнім середовищем.  В результаті яких були проведені семінарські заняття.


Щороку 3 грудня Україна разом зі світовою спільнотою відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю.
Сьогодні з магістрами спеціальності "Освітні, педагогічні науки" з дисципліни «Соціальна реабілітація» провели лекцію-диспут на тему «Соціальна реабілітація людей з інвалідністю». Заняття було спрямоване на привернення уваги до актуальних проблем найбільш незахищеної частини суспільства, нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей із інвалідністю і продемонструвати, що вони можуть бути і все більше стають активними членами суспільства.





 5 грудня – міжнародний день волонтерства. 

До Міжнародного Дня волонтера з магістрами групи ОПНм-11 в рамках дисципліни "Соціальна реабілітація"провели практичне заняття "Волонтерська діяльність в Україні"


                          





10 грудня – загальна декларація прав людини

10 грудня 1948 року Організація Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини – перший універсальний міжнародний акт з прав людини, що проголошує цивільні та політичні права і свободи особистості - рівність всіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті тощо. До Міжнародного дня захисту прав людини зі студентами групи ОПНм-11 в рамках дисципліни «Соціальна реабілітація» проведено семінарське заняття на тему «Нормативно-правове регулювання соціально-реабілітаційної діяльності» з метою залучення уваги людей в усьому світі до Загальної декларації прав людини як до загального ідеалу для всіх людей і народів. 






13 грудня – день благодійництва. 

В Україні щорічно у другу неділю грудня відзначають День благодійництва.
Студенти групи ОПН(м)-11 під керівництвом Потапюк Л.М. зустрілись онлайн та обговорили усі важливі моменти даного питання.А саме:
- сприяння розвитку волонтерського руху у нашому місті та в Україні;
- задоволення духовних інтересів та потреб студентів;
- сприяння соціальному становленню та вдосконаленню індивідуальних якостей та властивостей особистості студента, відкриття внутрішніх резервів;
- виявлення та розвиток організаторських та творчих здібностей, здатності до взаємодопомоги, милосердя;
- активна участь у вирішенні суспільних проблем;
- співпраця з громадськими організаціями;
- пошуково-дослідницька діяльність з метою вивчення історії рідного університету та міста для добробуту та процвітання суспільства;
- проведення пропагандистської діяльності щодо здорового способу життя та охорони навколишнього середовища.




14 грудня – день вшанування учасників ліквідаціїнаслідків аварії на Чорнобильській АЕС

4 грудня - день, коли Україна вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації насладків аварії на Чорнобильській АЕС. Це день мужніх і самовіданних людей, які в 1986 році прийняли виклик захистити не лише Україну, а й все людство. Силами понад 600 тисяч ліквідаторів за рекордно короткий термін, 206 днів, у 1986 році було побудовано об’єкт «Укриття». Це перша захисна споруда, яка дозволила пом’якшити згубний вплив мирного атома, що вийшов з-під контролю. Щоб згадати про учасників ліквідації, які сьогодні є прикладом мужності, самовідданості та високого професіоналізму, студентами групи ОПНм-11 під керівництвом Л.М. Потапюк, було проведено семінарське заняття. 






19 грудня -  Міжнародний день допомоги бідним

Щороку 19 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний день допомоги бідним, в цей день в багатьох країнах проходять різноманітні семінари, форуми та акції, мета яких - залучення громадськості до вирішення проблеми бідності. Студенти групи ОПН(м)-11 під керівництвом Потапюк Л. М. в рамках дисципліни "Соціальна реабілітація" провели семінарське заняття на тему "Міжнародний день допомоги бідним" з метою нагадати про цю проблему і мотивувати суспільство до активних дій.










Немає коментарів:

Дописати коментар