четвер, 26 серпня 2021 р.

Продовжуємо традиції...

«Він ніс світло крізь темряву» – під таким гаслом пройшов День пам’яті – річниці вшанування колишнього голови Волинської обласної організації УТОС Симончука Юрія Прокоповича. Члени Волинської обласної організації УТОС, Волинського обласного фонду «Зір», викладачі й студенти Луцького національного технічного університету та Волинського національного університету імені Лесі Українки розповіли про життєвий шлях та професійні здобутки Юрія Прокоповича. Багаторічна співпраця громадської організації та Луцького національного технічного університету, представлена у наукових збірниках, виставці наукових досягнень, грамотах, подяках, були в центрі уваги присутніх.
Магістри спеціальності «Освітні, педагогічні науки (Інклюзивна освіта)», студенти-психологи Луцького НТУ представили короткі нариси про важливі життєві віхи колишнього Голови.
Матеріали Міжнародних науково-практичних конференцій, статей, тез, які були представлені на заході, акцентували основну увагу на тих проблемах і питаннях, що завжди хвилювали людей із обмеженими можливостями.
Рішення 9-ти міжнародних конференцій, звернення до органів місцевої й державної влади привернули увагу до проблем інтеграції людей з інвалідністю зору в соціум, сформували підґрунтям для розвитку інклюзивної освіти. Важливим кроком також стало відкриття у Луцькому НТУ спеціальності «Освітні, педагогічні науки (Інклюзивна освіта)», створення інклюзивно-ресурсних центрів у Волинській області тощо.
Спогадами про неординарну особистість Юрія Прокоповича, Заслуженого працівника соціальної сфери, відмінника народної освіти, незмінного керівника Волинської обласної організації УТОС, ділилися професор Луцького НТУ Ю. Тулашвілі, доценти Н. Савчук, Л. Потапюк, доцент ВНУ імені Лесі Українки Л. Стасюк.
Світлана Терпелюк, модератор Міжнародних науково-практичних конференцій, розповіла про творчі здобутки шанованого Голови (багаторічну участь у хорі, капелі, виступ у художній самодіяльності тощо)
Багато ще цікавого й нового про цю неординарну особистість, сильну духом людину, дізналися учасники заходу. За багаторічну працю він був нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Так, він дійсно був незрячим, але його справи, активна життєва позиція, допомога іншим завжди і в усьому були кредом Юрія Прокоповича. Тож світла пам'ять шанованому Голові! Ми пам’ятаємо й продовжуємо його добрі справи і традиції.







Немає коментарів:

Дописати коментар